Still working to recover. Please don't edit quite yet.

Anti-racist Action

From Anarchopedia
Jump to: navigation, search

Actiunea Anti-Rasista (Anti-Racist Action) este o retea de organizatii care lupta impotriva nazismului, fascismului, Ku Klux Klan-ului, Suprematiei Albe, anti-emigrarii, si rasismului institutional. ARA este perechea din America de Nord a miscarii ANTIFA (Anti-Fascist Action) in Europa.

ARA organizeaza diferite actiuni impotriva rasismului, sexismului, anti-emigrarii si fanatismului anti-semit. ARA se confrunta cu neo-nazisti, fascisti si alti fanatici cand acestia incearca sa se organizeze in comunitati. DE FIECARE DATA cand vor aparea acestia ARA va fi acolo.

Anti-racist Action Logo-ul ARA

ARA lupta impotriva rasismului institutional din partea unor politisti care vor sa incrimineze tineri doar pentru ca sunt de alta rasa sau etnie ori se imbraca diferit, impotriva armatei care isi trimit reprezentanti in cartierele sarace de emigranti pentru ai convinge sa se inroleze ca mercenari in armatele Noii Ordini Mondiale (New World Order), ARA lupta impotriva celor care invinuiesc emigrantii sau oamenii de alta culoare de problemele nationale sau mondiale.

ARA educa oamenii prin programe informationale in scoli, licee, evenimente sociale, concerte, etc. Ei publica buletine de stiri unde expun rasismul si activitatile rasiste si propun cai de discutie pentru organizare impotriva rasismului.

ARA colaboreaza cu alte grupuri anti-rasiste pentru a educa si organiza impotriva rasismului.

ARA vrea sa construiasca o lume bazata pe egalitate, respect reciproc si cooperare unde oamenii sa fie judecati doar pentru caracterul lor propriu. ARA doreste sa se traiasca in pace fara violenta si discriminare.

ARA este o retea de organizatii construita de oameni comuni. Sunt multi-rasiali si multi-culturali.

ARA este anti-autoritate. Este o federatie de grupuri autonome liberi sa gaseasca solutii impotriva fanatismului rasist si discriminarii.


Istorie[edit]

Banner

ARA a luat nastere in anul 1987, in Minneapolis, Minnesota. De auntci s-a extins in comunitati, tari si continente diferite.

Memrbii ai gruparii anarhiste Love and Rage au avut un rol major de contrubuire la cladirea gruparilor ARA si retelei ARA in anii 1990. Ei conlucreaza deseori cu subculturiile Skinhead si Punk si colaboreaza cu organizatii ca Skinheads Impotriva Prejudecatiilor Rasiale (SHARP).

In Canada, ei au fost implicati in serii de incidente violente in anii 1990 ce include disputa de la parlamentul Hill din Ottawa cu membrii ce apartin Frontului Neo-nazi Heritage in care mai multi membrii ai acestuia, incluzand solistul trupei RaHoWam George Burdi, au fost arestati.

ARA a organizat ulterior un protest in Toronto in fata casei purtatorului de cuvant al Frontului Heritage, Gary Schipper. In timpul protestului, mai multi indivizi au intrat in locuinta lui Schipper si au inceput a vandaliza casa, provocand daune materiale de aproximativ 20,000 de dolari. In urma acestui eveniment, membrii ai Frontului Heritage, impreuna cu liderul lor Wolfgang Droege, au atacat membrii ai organizatiei ARA intr-un pub dinafara orasului Toronto. Aceasta a rezultat condamnarea lui Droege si a mai multor asociati de ai lui pentru vatamare corporala grava.

Dan si "Spit"[edit]

In data de 4 Iulie 1998, doi membrii ARA din Las Vegas - Daniel Shersty si Lin Newborn au fost ucisi de catre Neo-Nazis in desertul dinafara orasului Las Vegas. Impuscati de la o distanta mica cu un shotgun, ei au fost gasiti in zona desertului cunoscuta ca "zona de tragere/antrenament" a supremasistilor albi.

Membrii ARA[edit]

Vezi si[edit]

Linkuri externe[edit]